Ana Sayfa / Kategoriler/ Aile ve Evlilik Danışmanlığı

Hakkı Uzun

Hakkı Uzun

Psikolojik Danışman Hakkı UZUN

2013 yılında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim dalından mezun oldu. Ardından 10 sene boyunca özel ve devlet okullarında “Psikolojik Danışman” ve “Rehberlik Koordinatörü” görevlerinde bulundu. Devlet okullarında çalıştığı süreç içerisinde Yeşilay Bağımlılıkla Mücadele projesinde formatörlük eğitimleri aldı.
 
2014 yılında Marmara Üniversitesi Aile ve Evlilik Danışmanlığı programında (380 saat) teorik ve uygulamalı eğitimini süpervizyon desteği alarak bitirdi. Ardından 2015 yılında İstanbul Esenyurt Üniversitesinde Klinik Psikoloji yüksek lisansına başladı. Yüksek lisans çalışmaları özel sebeplerden dolayı bitirme tezi yazma aşamasında donduruldu. “Bilişsel Davranışçı Terapi” ve “Şema Terapi” uygulayıcı eğitimlerini tamamlayarak 5 yıldır yüz yüze ve online terapi sağlamaktadır. Eğitim alanında ergenler üzerine yapılan bir çok çalışmaya katılımcı ve uygulayıcı olarak katıldı.
 
Pandemi sürecinin yaşanmasıyla beraber ülkemizde geçilen online eğitimde yaşanılan aksaklıklar kaynaklı mağdur olan öğrencilere psikolojik destek sağlamak amacıyla FREUD BEY youtube kanalı oluşturularak psikolojik desteğe ihtiyaç duyan yüzlerce öğrenciye ücretsiz birebir psikolojik danışmanlık hizmeti sağladı.
Evlilik ve aile danışmanlığı evlilik ve aile içerisinde yaşanan bireyler arası yaşanan çatışmalar, zorlu ve sıkıntılı süreçler veya aileyi bütünüyle etkileyen çatışma, zorlu yaşam olayları karşısında yaşanan süreçler ile baş etmeye, uyum sağlamaya yönelik psikolojik danışma alanıdır. Bu alan toplumun en önemli en küçük yapı taşı olan aile ortamının sağlı olması açısından dikkatle önem verilen alanların başında gelmektedir. Evlilik sürecinde yaşanan olumsuzlukların çocuklara yansımaları ve çocukluk döneminde karşılaşılıp içselleştirilen travmaların çocukları geleceğe sağlıklı yatırım yapmada engelleyici faktörler olarak ortaya çıktığı bilinmektedir.
 
Kız ve erkek çocuklarında cinsiyet faktörüne bağlı olarak farklılık göstererek gelişen bu travmalar çocukların gelecek yaşantılarının her anını olumsuz etkilemektedir.
 
Baba kız çocuk için güçtür. Karşı cinsle bağ kuracağı zaman aradığı ilk modeldir. Babalık dokunarak sevmektir. Sarılmaktır. Öpmektir. Yeri geldiği zaman da hayır’a olmaz ‘a tamam dedirtmektir. Sınırdır.
 
Baba en kaliteli erkek modelidir. Toplumsal düzeyde sınırların dışında bir kişiliğe karaktere sahip olsa da erkek BABA olması ona saygı duymak için yeterlidir.
 
Bir kız çocuğunun iş ilişkisinden 4 duvar arasındaki anneliğine kadar tutum ve davranışlarını belirleyen en etkili duygusal yatırımdır hayatta baba kız ilişkisi Nefretle kinle çatışma ortamında büyütülen kendi öfkeye dönüşmüş ruh halini çocuklarına yansıtan ebeveynlerle büyüyen çocuklar ileriki yaşantılarında asla mutlu olamadıkları gibi sağlıklı ve yapıcı duygu durum da geliştiremezler.
 
Doğduğu andan itibaren anne ile duygusal bir bağ yaşayan erkek bebeklerin 3 yaşından sonra annelerine bağlılıkları daha da yoğunlaşır. Erkek çocuğun hayatındaki ilk kadın annesidir. İşte bu nedenle erkek çocuk ile anne arasındaki bağ çok yoğundur, Belli bir süreçte çocuk annenin yanından ayrılmak istemeyebilir, hayranlıkla onu izler, her şeyi birlikte yapmak ister ve annesi ile arasına giren her türlü engele tepki gösterebilir. Bazı çocuklar bunu çok belli ederler, bazıları ise bu duygusunu biraz daha gizli yaşamayı tercih eder.
 
İşte bu anlamda evlilik ve aile danışmanlığı anne çocuk- baba çocuk ilişkisinin sağlıklı oluşturulup sürdürülmesi ve başta kendi sağlığımız sonrasında toplumsal ruh sağlığımızı korumak adına en önde gelen alanlardan biri olarak kabul görmektedir.

AİLE VE ÇİFT DANIŞMANLIĞINDA KARŞILAŞTIĞIMIZ BAŞLICA SORUNLAR
• Aile İçi Çatışmalar
• Ailede Sorun Çözme Stratejisi
• Aile İçi İletişim Sorunları
• Aldatma ve Aldatılma
• Boşanma Süreci ve Çocuk
• Boşanma ve Boşanma Sonrası Psikolojik Destek
• Çiftlerde Uzlaşma Problemi
• Çocuk ile Yaşanan Problemler
• Duygusal İhmal
• Evlat Edinmiş Aile Danışmanlığı
• Evliliğe Hazırlık
• Evlilik Öncesi Karar Verme Süreci
• Evlilik Öncesi Çift Danışmanlığı
• Evlilikte İletişim Sorunları
• İş – Özel Hayat Arasındaki Dengesizlikler
• Yeni evlenme Dönemi
• Yeniden Evlenen Çiftler