Kariyer danışmanı, bireylerin iş hayatlarındaki amaçlarını ve neyi, neden yapmak istediklerini saptamalarına destek olan kişidir. Kariyer hayatı dinamiktir, her döneminde kişi farklı yetkinliklere ve stratejik bir bakış açısına ihtiyaç duyar. Kariyer gelişimi boyunca kişinin hedeflenen performansı ve ilerlemeyi sağlaması için tarafsız bir yaklaşım ve doğru bir kişisel gelişim planı oluşturmasına destek olmayı hedefliyoruz.
Kişilerin beklenti ve hedefleri belirlenerek onlara uygun bir rota çizilir. Yalnızca iş hayatına atılacağı dönem ve ona uygun olan iş seçimi değil, aynı zamanda kişinin yaşadığı ya da yaşamak istediği yerle ilgili de profesyonel destek verilir.
Mezun olmadan önce seçilecek sektöre karar vermek ve bu alanda destek almak için kariyer danışmanlarından faydalanılır. Kariyer danışmanlarının görevleri Meslek alternatifleri konusunda karar vermenizi kolaylaştırmak, Sınav kaygılarınızı ortadan kaldırmanıza yardımcı olmak Mülakat hakkında detaylı bilgi ve destek vermek bu süreçteki kaygılarınız azaltmak ve Kariyer yapmakla ilgili tüm sorularınıza yanıt bulmak olarak sıralanabilir.
Kariyer hayatında başarıya ulaşmak için güçlü yönlerini ve gelişim alanlarını fark etmek kolay olmayabilir. Gerçekçi bir kariyer hedefi için ise kişisel farkındalık önemlidir. Kişinin hedefleri doğrultusunda gelişim potansiyeline ve fark yaratan özelliklerine odaklanıp gelen danışlarımıza bu anlamda destek oluyoruz.
Meslek seçimi; yaşam boyu verilen önemli kararlarından biridir. Meslek seçimi ile birey, hayatının geri kalanını hangi işi yaparak, nerede ve nasıl geçirmek istediğine karar verir. Karar verme aşamasında pek çok kişi endişe duyabilir ve kararsız kalabilir. Genellikle lise ve üniversite öğrencilerinin yaşadığı bu kaygıyı, çoğu zaman yetişkin bireyler de hissetmektedir.
Kişiliğin meslek üstündeki etkisi çok önemlidir. Örneğin, dışa dönük ve sosyal bir insan bütün gün bilgisayar başında çalışmaktan yeteri kadar keyif almayabilir; ancak sosyallikten hoşlanmayan, içe dönük bir birey masa başı bir işte çalıştığı için mutlu olabilir. Mesleklerin yürüttüğü aktiviteler, ideal çalışan portföyü, danışanın kişilik özellikleri ve ilgisi bu kapsamda değerlendirildiğinde kişi/meslek uyumunu yakalama imkanı sağlanır.
Bazı insanlar birkaç meslek arasında kalır ve birini diğerine tercih etmek istemez. Bu durumda ise mesleğin yanında, profesyonel olarak yapılmasa da ilgi duyulan ve sevilen diğer alanların hayatın içine ne şekilde yerleştirilebileceği konuşulur ve ilgili yönde düzenlemeler yapılır. Bireye uygun meslek seçimi, mesleki açıdan doyum sağlayacağı gibi yaşam kalitesini de arttırıcı bir konumda olacaktır.